Archive for the ‘Sydney’ Category

Zondag 10 september: laatste dag Sydney en omgeving

zondag, september 10th, 2006

Hello mates,

Onze laatste dag hier in Sydney en omgeving hebben we doorgebracht in de ‘Blue Mountains’, een nationaal park ondergebracht in het werelderfgoed.

Om 8u30 vanochtend werden we opgepikt door ‘Jim’, onze gids van de dag. Een beer van een vent!! ‘G-day mates’, en we waren vertrokken….

Een prachtig natuurreservaat! Het weer was heel slecht…. regen, regen, regen,.. Maar hierdoor was de natuur op haar mooist en hebben we reuze watervallen gezien, dus toch een meevaller. De naam ‘blue’ wordt aan deze mountains gegeven door de talloze aanwezige eucalypyus bomen in het reservaat. Door de verdamping van de olie die deze bomen afscheiden krijgt men een blauwe gloed over het woud. ( voila, direct een weetje van de dag en misschiem een kwisvraagje voor de Jos 🙂 )

We hebben ook het Featherdale Wildlife park bezocht. Superleuk!! Ik heb KEIveel kangeroe’s geaaid en eten gegeven, echt super. Zelfs een baby kangeroe van 8 maanden: super schattig! Neen Eva, ik heb nog niet in het buideltje kunnen voelen, maar ik krijg nog kansen in de volgende weken. An en Katrien jullie zouden het ook echt ongeloofelijk schattig gevonden hebben! Ik heb er nog aan gedacht om er eentje in mijn rugzak te stoppen, zoals die pinguin in het verhaal van Eva, maar hij zou toch nog te lang moeten meereizen…(misschien binnenkort heel stiekem…)

Buiten de kangeroes waren er nog vele andere beestjes, de ene al schattiger (koala’s), dan de andere (giftigste slangen ter wereld).

Het was een druk dagje vandaag. We zijn nog gestopt in een oud bergdorpje Leura, bekend om zijn ‘candy store’, de Olympische site van Sydney 2000 stond ook op het programma en daar zijn we toch nog eventjes ode gaan brengen aan ons ‘Fredje Deburgraeve’. De dag werd afgesloten met eem mini-cruise onder de sterrenhemel rond Sydney harbour, the harbour bridge, the opera house om dan te eindigen in darling harbour, waar onze stop was (allemaal prachtig verlicht, een totaal ander zicht dan overdag).

Voila, ons Sydney avontuur zit er al op! Het was een zeer aangename stad. Het is een wereldstad, maar toch kan je het niet vergelijken met de drukte en het lawaai in Parijs, Londen of Milaan. Misschien is het de naburigheid van het water…? De mensen zijn hier in het algemeen heel vriendelijk en op geen enkel moment hebben we ons onveilg gevoeld. Als bourgondiers (hetgeen we toch weer maar eens beseffen dat we dat zijn..), moeten we toch wel toegeven dat ze geen echte eetcultuur hebben zoals wij belgjes. Het neigt toch meer naar het ‘amerikaanse’ (zelfs bij kreeft serveren ze frietjes… Ai, ai, ai,…). Lekkere wijnen darentegen hebben ze hier zeker!

Qua bevolking kan je het hier vergelijken met Belgie: van alles wat, blond, bruin, klein, groot. Één groot verschil is wel de gigantisch grote aanwezige aziatische populatie, zeker 1/3. Dus voor ‘Azian Pussy Lovers’, of gewoon de Veez, zeker eens naar Down Under komen, keuze genoeg!! ( :-), mopske he Veez).

Morgen start ons groot Outback- avontuur! Ik ben wel een beetje nerveus, want prinses Sarah zal in een tent moeten slapen…Neen, neen grapje, we kijken er echt naar uit, het één worden met de natuur en de aboriginal cultuur van dichter bij bekijken. We zijn benieuwd. Onze backpack staat al klaar.

Morgen, maandag om 9u45 stijgen we op richting Ayers Rock. We hopen jullie in de komende 5 dagen op de hoogte te kunnen houden.

 

We hebben ondertussen ook al heel wat foto’s online gezet, je vindt ze hier.

Heel veel liefs,

Pieter en Sarah

vrijdag 8 september en zaterdag 9 september

zaterdag, september 9th, 2006

Hallo allemaal,

Gisteren weer en aangenaam dagje Sydney achter de rug. We zijn de dag gestart met een rondrit langs Bondi Beach. Dit is een echt ‘surfers paradise’. Jammer genoeg was het weer niet echt optimaal om te gaan vertoeven op de beach….

In de namiddag zijn we ‘the opera house’ gaan bezoeken en blijven rondhangen in circular quai en the rocks. We hebben ook nog genoten van een goeie Belgische Stella (!) in ‘the Heroes of Waterloo’, het oudste cafe van sydney… En dat heeft gesmaakt!

O ja, voor mijne papa: den ING is hier wel ons orientatiepunt. Om de hoek van ons hotel is er hier een mega building van ING met reuze licht reclame aanwezig. Voor mijn mama: ‘Lays’ is hier nog Smiths….

Gisterenavond nog heel lekker gaan eten in Darling Harbour (in Nick’s Place): een mega seafood platter for two.

Vandaag, zaterdag, gaan we nog op de Sydney tower ‘kruipen’, meer dan 300m hoog, voor een mega uitzicht over de stad en omliggende stranden. Morgen is er een dagtrip naar ‘the blue mountains’gepland en sluiten we ons Sydney avontuur af met een cruise rond de haven!

We proberen de volgende dagen nog wat foto’s online te zetten….

Verder hopelijk alles prima in Starbeach (Sterrebeek), Coolforest (Vrebos) en omstreken.

Dikke kussen voor jullie allemaal!!

Sari en Piewie

Eerste dag in Sydney.

vrijdag, september 8th, 2006

Na een uitputtende vlucht van Londen naar Singapore: 12 uur onderweg, weinig slaap door de nog aanwezige spanning en de emoties van de trouwdag. Viel het 2de deel van de vlucht, Singapore – Sydney, reuze mee: slechts 7 uurtjes meer en veel geslapen. De onflight entertainment was ook best in orde: ieder zijn eigen schermpje met veel films, muziek en spelletjes voorhanden (de kleinen Haest zou op de vlieger blijven zitten… spelletjes, spelletjes…).

Ook hier is het weer echter niet fantastisch, veel, heel veel wind afgewisseld met regenbuien… en zeggen dat het hier vorige week blijkbaar 26 graden was…

Gisteren (donderdag), ons eerste dagje Sydney met een verkennende ronde op de ‘hop-on-hop-off’ bus (eerst zaten we op het open dak, maar zijn snel naar binnen gevlucht: Way too windy Mate!), wat kuieren op Darling Harbour en een bezoek aan het prachtige aquarium. Pieter was in de wolken van de mega vele en grote haaien en de Manta rog (LEES: een beetje te grote visjes voor mij…). Daarna hebben we in de buurt nog gelunched met een afsluitende ‘indoor’ shopping in het bekende Queen Victoria Building en omliggende Malls (aan Katrientje: ik heb de Accessorize al gevonden!!! Jippie!!). Rond de klok van 9 zijn we op ons bedje gaan liggen en als een blok in slaap gevallen, jammer genoeg waren we ook al snel terug wakker: onze interne klok is serieus door elkaar geschud!

Vandaag vroeg uit de veren, om eerst even de blog bij te werken en dan richting Opera House, en The Rocks, in de namiddag naar Bondi Beach (niet om te zonnen, maar je moet er geweest zijn!). Vanavond misschien een dinner cruise en nog even gaan stappen in Darling Harbour. 

Dikke kussies van de Aussies!