Archive for the ‘Outback’ Category

Getting in touch with nature…

zaterdag, september 16th, 2006

Lieve mensen,

wij zijn even van de aardbol verdwenen, zo leek het, maar nu zijn we terug in de beschaafde(re) wereld en dus met een internet verbinding. Hieronder een kort overzicht van onze avonturen van de afgelopen dagen. De foto’s zullen nog even op zich laten wachten, maar dat proberen we zo snel als mogelijk te regelen.

 

Maandag 11 september,

na een korte vlucht van Sydney naar Ayers Rock werden we opgewacht door onze eigen Crocodile Dundee: Tim, onze gids voor de komende 5 dagen. De koffers werden meteen ingeladen in de 4×4 Truck en we waren op weg naar ons eerste tentenkamp. Na het uitpakken en een snelle lunch (boterhammen met verse groentjes, vlees, …) zijn we meteen richting de Olga’s vertrokken, dit zijn de bekende koepelvormige rotsen.

Hier stond ons een pittige wandeltocht te wachten door de Valley of the Winds, waar we beloond werden met prachtige vergezichten en adembenemende rotsformaties, die al meer dan 500 miljoen jaar aan de wind en de regen blootgesteld worden, vandaar deze koepelvormen.  Op de terugweg zijn we gestopt aan Sunset Point bij Ayers Rock om de zonsondergang te aanschouwen op Uluru, dit is de Aboriginal naam voor deze unieke monoliet. Dit gecombineerd met elkaars gezelschap en een wit wijntje was dit alvast een moment om nooit te vergeten. Terug in het tentenkamp, genoten van een lekkere b-bbq (Bush Barbie) onder een fantastische sterrenhemel rond het kampvuur en dan ons bed in.

 

Dinsdag 12 september,

om 5u reeds uit de veren om te kunnen ‘genieten’ van de zonsopgang en de veranderende kleuren van Uluru. Daarna richting de heilige monoliet zelf, waar we gekozen hebben om niet op de rots te klimmen, uit respect voor de Aboriginals. Wel hebben we een mooie wandeling (10km) rond de rots gemaakt, en ondertussen oude Abo-rotstekeningen hebben kunnen bewonderen. Alweer een unieke ervaring, met een onbeschrijflijk mooie natuur en omgeving. Na het middagmaal zijn we verder getrokken naar Kings Creek, hier logeerden we in een tentenkamp op een operationele vee- en kamelenfarm. Omdat we deze avond een echte bush dinner kregen, zijn we onderweg eerst nog gestopt om brandhout te sprokkelen (met de cirkelzaag) waarop al het eten in grote kookpotten klaar gemaakt zou worden. Ik (Pieter) was in mijn nopjes: een beetje de bush-wacker uithangen door op het dak van de 4×4 het hout te stapelen. Big Fun!

 

Woensdag 13 september,

vandaag weer om 5u op (honeymoon noemen ze dat…) voor de rit naar Kings Canyon, genesteld in de George Hill Ranges. Tijdens een pittige wandeltocht van 3 uur hebben we dit geologisch juweeltje ontdekt: The Lost City, The Garden of Eden, … weerom prachtig, een fantastische omgeving en een avontuurlijke wandeling, met ongelooflijke uitzichten. Onderweg naar de West Macdonnell Ranges zijn we een meteorietkrater gepasseerd van 130 miljoen jaar oud, Gosse Bluff. Aangekomen op de kampplaats werden we aangenaam verast door de aanwezigheid van een pub (jippie). Na een Bush spagetti bolognese (dit maken we zelf wel veel beter…) hebben we genoten van een pint en een poolke met den Tim, de Bush-Busdriver-Guide-Man.

 

Donderdag 14 september,

vandaag was het een sleep in, pas om 7u opstaan! Er stond ons een ontspannende dag te wachten, waarbij we een bezoek brachten aan Glen Helen Gorge, Ellery Creek Big Hole, Ochre Pits en de unieke Stadley Chasm, allemaal gelegen in de MacDonnell Ranges.

In Glen Helen Gorge hebben we een mooie wandeling gemaakt: The Gost Gum Walk, in de bedding van een droge rivier (zoals de meeste hier zijn), waar we de wallabies gespot hebben, en na een sluip actie van de Piwi, een prachtige foto gemaakt hebben van een Mama met haar kleine Joey in de buidel.

In Ellery Creek Big Hole heb ik nog een plonske gewaagd onder toeziend oog van Sarah. Big Hole staat voor een diepe put met water, koud water, met een krimp visje als gevolg 🙂 . Gelukkig werd dit snel vergeten door een lekkere ‘MacDonnell’ Hamburger tijdens de lunch, klaargemaakt op een publieke gas-barbie.

In Standley Chasm (dit is een mega kloof veroorzaakt door een aardverschuiving, enige tijd geleden…) hebben we echt een zwaar parcours afgelegd: klimmen over gigantische rotsblokken. Tot we een prachtige python tegenkwamen hebben we dit samen gedaan. De slang lag rustig te slapen, maar zal zeker meer dan 2 meter lang geweest geweest zijn en dikker dan mijn bovenarm. Ze was roestbruin, met witte overlangse strepen, in Sarah’s woorden: De-gou-tant! Omdat we ze op minder dan een meter moesten passeren, zijn maar 4 mensen, waaronder den deze natuurlijk toch nog verder getokken. In de late namiddag zijn we aangekomen in Wallace RockHole een aboriginal gemeenschap, van het Arrernte volk. Dit was onze laatste slaapplaats van de safari. Voor het diner hebben we nog wat bijgeleerd over de Aboriginal cultuur tijdens een rondleiding van Colleen, een Abo-vrouw.

 

Vrijdag 15 september,

via Finke River, de oudste rivierbedding in de wereld, zijn we naar Palm Valley gereden, gelegen in Finke Gorge National Park. Dit was een echte 4×4 route (off the beaten track)!!! Volledig door elkaar geschud hebben we nog een rustige wandeling gemaakt in de droge rivier, tussen de historische Livistona Mariae Palmen, die enkel op deze plaats in de wereld voorkomen. Op de middag onze laatste picnic, om dan af te dalen naar Alice Springs.

Deze safari was zeker de beste manier om de Red Center te verkennen. Echt een unieke ervaring!!! Maar na 5 dagen waren we toch blij om weer van een echte douche en een echt bed te kunnen genieten (in Alice Springs Resort). Na de welgekome douche eerst nog even wat pintjes gaan pakken tussen de locals in de BoJangles Saloon en dan… aaaah…. slapen in een echt bed, op een echte matras, met propere lakens en een propere madam naast mij 🙂 . 

 

Zaterdag 16 september,

vandaag dus, na een zalige nacht hebben we nog even in Alice Springs rond gelopen en de blog dus geupdate. Toevallig is het hier vandaag de Henley Todd River Race: een koers op de droge rivier waarbij boten op wielen een parcours moeten afleggen in de rivier bedding. Blijkbaar werd het ooit eens afgelast omdat er water in de rivier stond! Heel leuk, maar het lijkt eigenlijk meer op de carnaval van bij ons…

Straks nemen we de vlucht naar Darwin, waar we 1 nacht blijven om daarna met de huurwagen Kakadu National Park, Katherine en Litchfield NP te gaan verkennen. We proberen vanavond onze foto’s nog op te laden, zodat jullie ook beeld bij deze verhalen hebben.

Hopelijk gaat in Belgie alles prima. En voor Soph: geef de katjes nog maar eens een hele dikke knuffel!

Dikke kussen allemaal van ons beiden.

Pieter.