Archive for the ‘Kakadu NP’ Category

Verkenning van het Top End van de Northern Territory

dinsdag, september 19th, 2006

G-day Mates,

Zo leuk om jullie reacties te lezen, doet ons echt heel veel plezier!

Katrien en Gert, wij denken aan jullie op de grote dag. Geniet er volop van, net als wij gedaan hebben, en ik kan jullie verzekeren, het is een zaaaaalige dag, echt waar. Wij zijn nog volop aan het nagenieten…

Ooei, oei, er is weer een nieuw tielemanske in de familie. Zo leuk! Papa, misschien eentje om op je buik(je) te nestelen ’s avonds… 🙂

Soph, je bent een dikke schat om zo goed voor onze kleine verwende scheetjes te zorgen. Dikke dikke kus alvast, van je oldie zusje.

En oudertjes, wees maar gerust… Er is nog veel te vertellen! Australie is zo’n fantastisch land…. Die grootte, de natuur, dat moet je echt zien om het te geloven.. Hieronder volgt nog een verslagje van de afgelopen 3 dagen:

Na een vluchtje van 2 uurtje (peanuts!) zijn we, zaterdagavond 16 september, geland in Darwin. De grootste stad in ‘The Top End of the Northern Territory’, op een afstand van ongeveer 1500 km van Alice Springs. Ongeloofelijk, direct een ander klimaat: ook warm, maar vochtiger, echt tropisch.

Zondag 17 september:

Darwin viel ons tegen. We waren er ook maar heel even en op een zondag, misschien was het dat..Zondagochtend zijn we onze huurauto voor de komende 5 dagen gaan oppikken en hebben we even door Darwin ‘city’ gelopen. Echt niets bijzonder: vrij weinig mensen op straat ( op een paar verbannen aboriginals na), lelijke architectuur ( vrij recent, want Darwin werd in 1974 volledig van de kaart geveegd door een gigantische orkaan ‘Tracy’, en moest dus helemaal heropgebouwd worden) en vrij veel leegstand. We hebben er dus niet veel tijd verloren en zijn meteen doorgereden richting Kakadu National Park, op zo’n 300km van Darwin. In ons hotel aangekomen, ‘the crocodile lodge’, hebben we nog genoten aan het zwembad van een Martini rosso (voor de Sari) en een Victoria Beer (voor de Piewie, zijn favoriet australisch biertje). Zalig…en jawel Bacci, voor de Pieter ’s avonds een echte bush-plate met de locale specialiteiten: krokodil, kangeroe, kameel, buffel,… Ik heb gepast, raar maar waar… 🙂

Maandag 18 september

Vandaag weer vroeg uit de veren (6u), want weer een Bush-track! Een hele dag op een prive tour door Arhnemland. De details ga ik hier allemaal niet beschrijven, maar het was de moeite. Veel oude aboriginals rotstekenigen gaan spotten midden in de jungle, maar je enkel geraakt met een heel goede 4*4, lunchen aan een billabong maar dan op veilige afstand van de krokodillen ( en er zijn er hier heel veel!!), uitzicht op de brumbies (wilde paarden). Heel mooi! Een vermoeiende dag, maar weerom eentje om nooit te vergeten. Die avond zijn we nog doorgereden naar Cooinda, onze volgende stop op zo’n 90 km van Jabiru (naam van dorpje waar ons hotel lag, allemaal midden in Kakadu)

Dinsdag 19 septemeber;

Weerom vroeg uit de veren ( hard labeur zo’n honeymoon… 🙂 ). Om 6u45 vertrok onze boot voor een 2 uur durende tocht op de ‘Yellow Waters’, een prachtige billabong in Kakadu. Doel: birdlife en wildlife gaan spotten tijdens het ontwaken van de dag! Schitterend, we hebben 105 foto’s genomen in 2 uur, dus dat zegt genoeg… Krokodillen overal, prachtige vogels, wilde paarden,…. MOOI

Rond 11u hebben we ons hotel verlaten en onze tocht richting Katherine verder gezet. Onderweg nog een stop gemaakt bij de Edith Falls, waar de Pieter weer een plonske heeft gedaan en de Sari, na het zien van de vele vele visjes en zelfs waterschildpad aan de kant is gebleven.

Voila, nu dus in Katherine ( Katrientje, heb al veel aan jou gedacht…). Morgenvroeg staat er een kano-tocht van 4 uur op het programma in ‘the Katherine Gorges’ (zouden geen kroko’s zitten.. 🙂 ). In de namiddag gaan we misschien een helicoptervlucht maken over de 13 gorges en naar de warm waterbronnen. Klinkt al goed, niet?

Dikke kussen voor jullie allemaal!! De fotos komen er normaal morgen aan…. We doen ons best! ( het zijn er heel veel, dus voorzie al wat tijd)

Sarah