Archive for the ‘Lizard Island’ Category

Terugreis

zondag, oktober 1st, 2006

Hallo allemaal,

Onze terugreis is ingezet. We zitten hier vertrekkens klaar op Lizard Island richting Cairns, waar we dus nog 1 nacht blijven (zondagnacht 1/10). Maandag om 13u vertrekken we richting Singapore. Onze aankomst in Brussel is verwacht voor dinsdagsdagochtend 3/10 om 9u10 (belgische tijd natuurlijk). Kan er iemand ons oppikken, anders nemen we wel een taxi (het is niet zo ver)? We geven wel een belletje als we er zijn!!

Dikke kussen van Down Under ( t zullen voorlopig de laatste zijn van hieruit)

Piet en Sarah

Lizard island: eindeloos genieten…

vrijdag, september 29th, 2006

Hallo lieve mensen,

Hier weer nieuws van Down Under. Zoals jullie al weten zijn wij onze laatste dagen van onze fantastische reis aan het doorbrengen op Lizard island. Een piepklein eilandje, verweg van de bewoonde wereld, geen gsm-verbinding…. Van ‘onthaasten’ gesproken! Het is hier echt ‘the place to be’ als je volop wil relaxen in alle vrede…. Het woord stress bestaat hier echt niet!! Je komt enkel op het eiland terecht met een klein cesna vliegtuigje of via een schip en er is maar 1 (luxe)resort, van massa-toerisme is hier dus absoluut geen sprake. Onze ‘sunset point villa’ is ook voorzien van alle luxe: schitterende reuze-douche, een zalige dons, van die relaxerende CD-tjes, een heerlijke hangmat op ons prachtig terras met uitzicht op Anchor Bay…. Elke avond, als wij aan het genieten zijn van ons dinner, komt het personeel zo’n rustgevend CD-tje opzetten in de kamer, samen met zo’n etherische olie met een theelichtje en laten ze 2 flesjes water achter met een ‘sleep-well’- boodschap….Fantastisch, echt waar!
De ‘pacific ocean’ is prachtig, echt zoals ‘in de boekskes’. Appelblauw-zeegroen, met schitterende koraalriffen. Een duiker beleeft hier zijn beste momenten… Maar er zijn veel alternatieven, en die hebben wij als niet-duikers dus zeker al benut: ‘ glasbodemboot’ (in mijn ogen ideaal, je ziet echt veel en blijft lekker droog 🙂 ), ‘kajak met een glasbodem’ (achteraf gezien, nog leuker dan de boot) en dan het snorkelen. Voor mij nog een beetje wennen, maar het is hiervoor de beste plek op aarde denk ik. Je moet helemaal niet ver zwemmem en je zit al prachtig koraal en vele Nemo-achtige visjes. De onderwaterwereld hier kan ik gewoon echt niet beschrijven, wat een kleuren… Waauw. De natuur heeft mij hier in Australie echt al een paar keer overdonderd!
Ook op culinair vlak worden we hier echt verwend. Het eten is hier FANTASTISCH en echt zeer verfijnd. Dit gecombineerd met de heerlijke cocktails gemaakt door een geweldige barman (je kan hem echt alles vragen,hij schut het uit zijn shaker) en de overheerlijke australische wijnen, zal zeker voor de nodige uitspattingen zorgen op ons ‘balanske’ in Zaventem……..Maar ja, we zijn maar 1 keer op honeymoon en wij hebben geleerd ons bordje mooi leeg te eten! (Mama, bestel voor mij al maar een nieuw abonnement bij Jupiter, 🙂 ) O ja, om jullie nog meer te doen watertanden: morgen, onze laatste avond hier, wordt er speciaal voor ons tweetjes een grote ‘seafoodplate’ gemaakt….We hebben hem als eens gepresenteerd gezien en ik moest bijna een bekertje onder Pieter zijn mond houden 🙂 ,… dat beloofd dus.

Jullie horen het dus, we zijn het ‘er hier goe van aan t pakke’, maar aan elk schoon liedje komt een einde en dat einde begint ook voor ons te naderen…Snif, snif.. Maar het was een fantastisch, onvergetelijke reis. We hebben heel veel mooie momenten beleefd, fantastische dingen ontdekt en leuke mensen ontmoet ( we hebben adressen uitgewisseld met mensen uit Nieuw-Caledonie, Melbourne, Milaan en jawel Friesland… Dus we hebben al nieuwe reisbestemmingen inzicht 🙂 ).

Morgen onze laatste volledige dag hier op het eiland. Zondag rond 15u ( in de voormiddag hebben we nog een massage en een gelaatsverzorging hier in het Spa-centrum in het resort, om er helemaal top uit te zien), nemen we het vliegtuigje terug naar Cairns waar we nog 1 nachtje verblijven. Maandagochtend begint dan de grote terugtocht ( Cairns-Singapore, Singapore-Londen, Londen-Brussel) en zijn we dan ook heel blij om jullie allemaal terug te zien!

Anneke, blij om jou ook eens te horen. Wees maar gerust, ik zal je wel kunnen overtuigen om de overtocht met het vliegtuig te doen. Australie is echt ZOOO de moeite!!

Heel veel kusjes van ons beide!

Piet en Saar

HAPPY BIRTHDAY SOPHKE!!!!

dinsdag, september 26th, 2006

Hello everybody, en vooral Sophke,

Eerst en vooral een hele dikke proficiat voor mijn ‘klein’ zusje met haar 23 jonge lentes! Ik had je graag even gebeld Sophke, maar momenteel vertoeven we dus op een ‘verlaten’ eiland op 27km van de kust van Cairns en we hebben hier geen gsm-verbinding. Snorrie… Ik wou je graag een hele dikke proficiat wensen en zeggen dat we je verjaardag zeker nog zullen vieren als we terug zijn. Geniet van je dagje uit met mama!! Ik zorg zeker dat ik een cadootje mee heb voor jou, al is dit op deze reis niet gemakkelijk, want veel winkels heb ik nog niet gezien…

Nog een kleine update:

Zondag 24 septemeber zijn we dus in de ochtend op Whale-watch cruise gegaan in Hervey Bay. Echt fantastisch, dit is denk ik 1 van de mooiste dingen die ik al gezien heb in mijn leven (en ook van Pieter). Hervey Bay is blijkbaar de plek op aarde om walvissen te gaan bekijken en dit is ook het moment van het jaar (lucky we!). De walvissen komen van antartica naar de warmere wateren van Hervey Bay om hun baby’s, na een draagtijd van 11 maanden, het leven te geven. We hebben er verschillende gezien. Het lijken mij super intelligente dieren, die net als ons mensen heel nieuwsgierig zijn. Ze kwamen dus heel dicht bij de boot (mama’s en hun ‘baby’). Ongeloofelijk, deze zoogdieren zijn ENORM en zoooo impressionant, ik kon mijn ogen echt niet geloven. Prachtig gewoon, en ze leken mij zo vreedzaam… Super ervaring!

Hierna terug de catamaran genomen naar de haven om de auto op te pikken en dan terug richting Brisbane. In Brisbane hebbben we dus maar 1 avond verbleven en dat vonden we wel jammer, want het leek ons een hele aangename stad (met veel winkels… 🙁 )

De volgende ochtend, maandag 25/09, vlucht richting Cairns in de voormiddag. Vanuit Cairns aerport hebben we dan moeten overstappen op een kleine Cesna, met maar 15 personen max aan boord en een ‘open cockpit’ (wel spannend, vluchtje van 60 min over de Great Barrier Reef), voor de vlucht naar Lizard Island. De grootte van dit vliegtuig zegt dus veel over de grootte van dit eiland. Nu zijn we dus in de ‘relax-fase’ van onze reis…. Vooral genieten en zeer lekker eten en hele goede wijntjes (Papa, weer eens een reden om naar Down Under te komen). We kunnen hier via het hotel ook gaan Marlin vissen, blijkbaar is Lizard Island DE geschikte plek, omdat er hier veel zwaardvissen geboren worden… maar ons enthousiasme was snel voorbij toen we de prijs zagen: 2450 AUD (dit komt neer op een slordige 1500EUR) wat ons net iets te veel lijkt voor een dagje vissen… De snorkel mogelijkheden zijn hier wel heel groot!! Het is hier gewoon een aquarium, met veel grote (voor Sarah minder leuke) visjes, maar ook met hele schattige en kleurrijke Nemo’s en zeeschilpadden.

Vele kusjes vanuit dit tropisch ‘bounty’ paradijs en nog eens een dikke dikke kus van ons beide voor de Soph,

Sarie en Piewie!!