Zondag 10 september: laatste dag Sydney en omgeving

Hello mates,

Onze laatste dag hier in Sydney en omgeving hebben we doorgebracht in de ‘Blue Mountains’, een nationaal park ondergebracht in het werelderfgoed.

Om 8u30 vanochtend werden we opgepikt door ‘Jim’, onze gids van de dag. Een beer van een vent!! ‘G-day mates’, en we waren vertrokken….

Een prachtig natuurreservaat! Het weer was heel slecht…. regen, regen, regen,.. Maar hierdoor was de natuur op haar mooist en hebben we reuze watervallen gezien, dus toch een meevaller. De naam ‘blue’ wordt aan deze mountains gegeven door de talloze aanwezige eucalypyus bomen in het reservaat. Door de verdamping van de olie die deze bomen afscheiden krijgt men een blauwe gloed over het woud. ( voila, direct een weetje van de dag en misschiem een kwisvraagje voor de Jos 🙂 )

We hebben ook het Featherdale Wildlife park bezocht. Superleuk!! Ik heb KEIveel kangeroe’s geaaid en eten gegeven, echt super. Zelfs een baby kangeroe van 8 maanden: super schattig! Neen Eva, ik heb nog niet in het buideltje kunnen voelen, maar ik krijg nog kansen in de volgende weken. An en Katrien jullie zouden het ook echt ongeloofelijk schattig gevonden hebben! Ik heb er nog aan gedacht om er eentje in mijn rugzak te stoppen, zoals die pinguin in het verhaal van Eva, maar hij zou toch nog te lang moeten meereizen…(misschien binnenkort heel stiekem…)

Buiten de kangeroes waren er nog vele andere beestjes, de ene al schattiger (koala’s), dan de andere (giftigste slangen ter wereld).

Het was een druk dagje vandaag. We zijn nog gestopt in een oud bergdorpje Leura, bekend om zijn ‘candy store’, de Olympische site van Sydney 2000 stond ook op het programma en daar zijn we toch nog eventjes ode gaan brengen aan ons ‘Fredje Deburgraeve’. De dag werd afgesloten met eem mini-cruise onder de sterrenhemel rond Sydney harbour, the harbour bridge, the opera house om dan te eindigen in darling harbour, waar onze stop was (allemaal prachtig verlicht, een totaal ander zicht dan overdag).

Voila, ons Sydney avontuur zit er al op! Het was een zeer aangename stad. Het is een wereldstad, maar toch kan je het niet vergelijken met de drukte en het lawaai in Parijs, Londen of Milaan. Misschien is het de naburigheid van het water…? De mensen zijn hier in het algemeen heel vriendelijk en op geen enkel moment hebben we ons onveilg gevoeld. Als bourgondiers (hetgeen we toch weer maar eens beseffen dat we dat zijn..), moeten we toch wel toegeven dat ze geen echte eetcultuur hebben zoals wij belgjes. Het neigt toch meer naar het ‘amerikaanse’ (zelfs bij kreeft serveren ze frietjes… Ai, ai, ai,…). Lekkere wijnen darentegen hebben ze hier zeker!

Qua bevolking kan je het hier vergelijken met Belgie: van alles wat, blond, bruin, klein, groot. Één groot verschil is wel de gigantisch grote aanwezige aziatische populatie, zeker 1/3. Dus voor ‘Azian Pussy Lovers’, of gewoon de Veez, zeker eens naar Down Under komen, keuze genoeg!! ( :-), mopske he Veez).

Morgen start ons groot Outback- avontuur! Ik ben wel een beetje nerveus, want prinses Sarah zal in een tent moeten slapen…Neen, neen grapje, we kijken er echt naar uit, het één worden met de natuur en de aboriginal cultuur van dichter bij bekijken. We zijn benieuwd. Onze backpack staat al klaar.

Morgen, maandag om 9u45 stijgen we op richting Ayers Rock. We hopen jullie in de komende 5 dagen op de hoogte te kunnen houden.

 

We hebben ondertussen ook al heel wat foto’s online gezet, je vindt ze hier.

Heel veel liefs,

Pieter en Sarah

5 Responses to “Zondag 10 september: laatste dag Sydney en omgeving”

 1. VeeZzZ Says:

  Ik heb de foto’s gezien, ziet er inderdaad wel prachtig uit in de wilde natuur, de regen maakt het er alleen maar mooier op. Enfin, als jullie naar Ayers Rock (of moet je nu uluru zeggen?) trekken dan kan je de regen wel achterlaten!
  Vergeet de opaalmijnen niet!
  Ha en by the way, Australië staat al lang op mijn verlanglijstje, maar op 1 oktober vertrek ik naar Thailand, ik denk dat ik daar ook wel mijn ogen de kost zal kunnen geven 😉

  Het amusement nog ginder, de avonturen worden op de voet gevolgd.

  Cheers

  VeeZ

 2. Trick Says:

  Dag Sarah en Piet,

  Foto’s zijn knap gemaakt maar een frakske is precies wel nodig. Zoals Jeroen zegt, het zal wel beter worden naarmate je naar het noorden gaat.
  Stien is eindelijk “on line” maar geeft even haar schrijverstalent hieronder een kans.

  Dag allebei!
  hoe is het met Mr & Mrs “van” down under? Een beetje regenachtig heb ik inderdaad uit jullie verslagen en de foto’s wel menen op te maken. Up here is het intussen prachtig weer geworden, en dat zou volgens weerman Trick nog tot eind deze week wel kunnen duren … wait and see …

  Intussen is er hier ook een stuk drukte weggevallen .. jullie aan de éne kant van de bol, San aan de andere .. we zitten best verspreid zo dezer dagen; het week-end waren we er zelfs wat van aangedaan. Eindelijk tijd om even stil te staan bij de emoties en commoties van de voorbije weken. Het éne week-end nog allemaal zó close, en het andere week-end iedereen uitgezwermd .. “It is me what” zou Opa Pig zeggen.

  ’t was een heel leuk feest jongens. ’t was gewoon een heel leuk week-end, heel het week-end was één groot feest. Het is sowieso altijd een feest om jullie mee te maken ..

  Ik schrijf nog wel eens een keer; vanaf mijn eigen login dan, want intussen heb ik een nieuw paswoord gekregen .. hurrah!

  Dikke kussen en tot lezens …
  K

 3. Papa Sarah Says:

  Dag Sarah en Pieter,
  Groetjes van allen hier uit Vence. Het is nu maandagavond en ik veronderstel dat jullie nu in één of ander tentenkamp zijn in de buurt van Alicesprings of Ayers Rock. Wij hebben allemaal de foto’s met geopende mond bewonderd en weten of niet,.. de kangeroes hebben de show binnengehaald. Ik persoonlijk verkies de watervallen, al dan niet in en Kway. Nu ’n Stella met een giant lobster sreekt mij ook wel aan. Of met rode wijn, mocht Patsy aan het volgen zijn. Trouwens ik moet met haar hieromtrent nog een appeltje pellen,.. Leermeesters worden niet in de rug gekeken. (Patsy, ik zeg je nu: het was niet mijn fout…je moet de limieten respecteren (sic)) of in de leer komen!!!!
  Voor de rest alles ok, hier in het Zuiden van Frankrijk.
  Groeten van Mama en tot blogs.
  Pajos

 4. sophderaedt Says:

  Sarah en Pieter, ziet er geweldig uit!! En wij hier maar travakken! 😉 Als het daar even tof is als jullie trouwfeest was, dan kan deze reis niet meer stuk! Geniet maar voor ons erbij! Dikke kussen van Maarten, Sophie en Victor xxx

 5. kristien Says:

  Dag Sarah en Piet,

  moet deze ochtend niet zo vroeg de deur uit, dus ik profiteer ervan om nog even in te loggen (terwijl Trick staat te strijken … haha …). Vanochtend jullie berichtje op Trick’s gsm gelezen dat jullie blijkbaar een adembenemende 4-daagse achter de rug hebben; ik (en wij allemaal denk ik) kijk ernaar uit het uitgebreid verslag en de foto’s te bekijken op de blog (jaja, nu jullie terug zijn in de beschaafde wereld moet er ook weer wat ‘gewerkt’ worden!!)

  hier is het weer intussen wat aan het omslaan, nog wel behoorlijk van temperatuur, maar wat overtrokken miezerig en naarmate het week-end nadert gaat het nog wat bergaf .. ik ga ervan uit dat het bij jullie bergop gaat met het weer

  in het week-end landt San alweer, benieuwd ook wat hij allemaal te vertellen zal hebben

  Voilà, dat was het vanuit het verre Wildboar Mountain
  dikke kussen van ons allebei
  K

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.