Fraser Island

Hallo lieve mensen,

Even een kort(er) berichtje van ons. Sorry voor de foto’s die er nog steeds niet opstaan… We zijn niet van slechte wil, maar de internetverbindingen zijn hier zeer traag! Alle foto’s zijn al voorbereid (gecomprimeerd, het zijn er heel veel en dat heeft ons toch ook een uurtje werk bezorgd), maar momenteel zitten we dus op Fraser Island, in een zalig (luxe) hotel, maar dus ook met duur internet ( en heel traag!). Het up-loaden gaat toch zeker 45 minuten vragen, dus dat gaan we niet doen van hieruit. Sorry. Morgen vertrekken we naar Brisbane en maandagochtend richting Cairns en vandaar naar Lizard Island. We doen het van zodra we kunnen!

Nog even een update:

Woensdag hadden we dus de kano-tocht in Katherine. Heel leuk, lekker weertje. In de namiddag zijn we nog naar de warm waterbronnen gegaan en daarna een HELICOPTERVLUCHT over de 13 ‘gorges’ van Katherine. Zaaaligg!!! Echt sensationeel en super vergezichten…Weer een enorme belevenis!

Donderdag vertrokken uit Katherine, terug richting Darwin. Onderweg een stop-over gemaakt in Litchfield National Park. Prachtige watervallen en een deugddoende plons gemaakt (deze keer zonder krimpvisje, want aangenaam temperatuurtje van het water). In Darwin aangekomem zijn we wat gaan rondhangen op de Mindil Sunset Markets om onze tijd te verdoen met hapjes en live didgeridoo music, tot aan onze nachtvlucht naar Brisbane.

Vrijdag in de vroege ochtend (5u20) geland in Brisbane en meteen onze wagen opgepikt en vertrokken richting Hervey Bay. Na een ritje van 3,5uur, hetgeen best vermoeiend was na zo’n nacht, hebben we de catamaran in Hervey Bay genomem richting Fraser Island. En hier zitten we dus nu!

Vandaag een hele mooie uitstap gemaakt naar alle ‘beautiful spots’: Lake Mackanzie (prachtig, echt zoals ‘bounty’), ….

Morgenvroeg gaan we op WHALE WATCH CRUISE….. We kijken er echt naar uit!!

Meer later…

Hopelijk alles oke met jullie allemaal. Sophke bijna 23… We zijn het niet vergeten! Katrien en Gert, goed genoten van jullie dag?

Dikke zoenen van ons beide!

Sarah

5 Responses to “Fraser Island”

 1. kristien Says:

  Aha, daar zijn jullie weer.
  Ik was vanochtend nog even gaan kijken of ‘down under’ al wakker was, maar dat was blijkbaar nog wat te vroeg ..
  Het ziet er weer allemaal spectaculair uit; maar, je hebt gelijk, wacht maar even met het uploaden van foto’s tot het internet wat portemonee-vriendelijker is.

  Zoals ik al zei, morgenmiddag zitten we bij omi en opa rik; ik laat van daaruit ook nog wel iets van ons horen.

  Big bisousss intussen, blijf ons jullie verhalen sturen en tot gauw!
  K

 2. Patrick Says:

  Lieve Piet en Sarah,

  elke keer dat ik jullie verslag lees komt de zin om onmiddellijk het vliegtuig te nemen en jullie te vervoegen in me op. Wat een leuke plekjes hebben jullie al opgezocht. Gewoon super. Het ziet ernaar uit dat Sien en ik dit over een paar jaartjes ook moeten doen.

  En deze blog is toch wel knap. Het bespaart jullie een hele hoop verteltijd als jullie terugzijn. En het zal nooit zo vers van de pers zijn als nu. Nu nog die verdomde fotootjes en we zijn klaar voor de film (jullie cameraman is toch mee, hé?).

  Hier thuis alles ok. Stien weer hard aan het werk en ik meer aan het golfen maar dat laatste wordt er niet beter op. De belgische regering ligt bijna op zijn gat omwille van gangsters die maar niet lang genoeg in hun cel blijven maar het zal wel overwaaien. En ons app? nog niet voor vandaag maar hopelijk geraken de gemeenschappelijke delen af eind okt.
  dikke kus
  Trick

 3. Papa Sarah Says:

  Maandag 25september 2006 10.30 CET

  Hello Down Under,

  Geen probleem voor de foto’s, we zullen die bij jullie terugkomst wel bekijken, want ik vrees dat het een hele tijd in beslag zal nemen, zodoende.
  Als ik het nu goed kan volgen, zitten julllie momenteel aan het Grant Barrier Reef, waar buiten het whale watchen ook op ‘merlins’, zwaardvissen kan ‘gejaagd’ worden. Niet mogelijk om deze beestjes bij het snorkelen te vangen, heb ik mij laten vertellen. Ook gekend voor het lekkere ‘seafood’, wat mij laat watertanden, vermits ik eens graag een vollegdge Kingcrab voor mij alleen zou willen.(Hihi)
  Om eventjes een sfeerbeeld te geven aan de Belgen, probeer ik hierbij een fotootje te sturen, van mijn vroeger reis aldaar (wishfull thinking!!!)

  ….. Krijg het niet erop maar: ik zie: blauwe zee, prachtige hemel, wit strand, en twee fantatische ‘lege’, ‘uitdagende’ strandstoelen.

  Kortom, profiteer er maar nog eens extra van deze week, be carefull aan de Barrier Reef.

  Hier bij ons alles OK, mama heeft haar vrije maandag naar dinsdag geschoven zodat zij samen met Sophie, die ook verlof heeft, de verjaardag kan vieren. (Ik denk in één of andere Limburgse stad, waar de tram gratis rijdt en waar er naar het schijnt mooie winkels zijn. )

  Ziezo, nog ’n stevige polle,

  Pajos

 4. daphne Says:

  Zalig gewoon die verhalen van jullie.
  Goed om elke dag eventjes weg te dromen.
  Dat is iets dat ze je nooit meer zullen kunnen afpakken.
  Zoveel moois!!!

  Dikke kus, Daphne

 5. Mama Sarah Says:

  Dag Sarah & Pieter,

  Lang geleden dat ik nog wat liet horen maar nu ben ik er toch eens aan toe geraakt om de reisverhalen te lezen . Ik ben ongeveer de enige die niet jaloers is op jullie denk ik . Maar jullie kennen mij hè, boten ,vliegtuigen associeer ik met reisziekte… Nochtans dat verhaal van die walvissen met hun mama deed me wat.
  Gisteren met Sophieke in Antwerpen op stap geweest en we hebben toch wel één en ander gekocht . s’ Avonds zijn we nog lekker Italiaans gaan eten. Profiteer er nog van want het zit er helaas voor jullie bijna op.
  Dikke kus

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.