HAPPY BIRTHDAY SOPHKE!!!!

Hello everybody, en vooral Sophke,

Eerst en vooral een hele dikke proficiat voor mijn ‘klein’ zusje met haar 23 jonge lentes! Ik had je graag even gebeld Sophke, maar momenteel vertoeven we dus op een ‘verlaten’ eiland op 27km van de kust van Cairns en we hebben hier geen gsm-verbinding. Snorrie… Ik wou je graag een hele dikke proficiat wensen en zeggen dat we je verjaardag zeker nog zullen vieren als we terug zijn. Geniet van je dagje uit met mama!! Ik zorg zeker dat ik een cadootje mee heb voor jou, al is dit op deze reis niet gemakkelijk, want veel winkels heb ik nog niet gezien…

Nog een kleine update:

Zondag 24 septemeber zijn we dus in de ochtend op Whale-watch cruise gegaan in Hervey Bay. Echt fantastisch, dit is denk ik 1 van de mooiste dingen die ik al gezien heb in mijn leven (en ook van Pieter). Hervey Bay is blijkbaar de plek op aarde om walvissen te gaan bekijken en dit is ook het moment van het jaar (lucky we!). De walvissen komen van antartica naar de warmere wateren van Hervey Bay om hun baby’s, na een draagtijd van 11 maanden, het leven te geven. We hebben er verschillende gezien. Het lijken mij super intelligente dieren, die net als ons mensen heel nieuwsgierig zijn. Ze kwamen dus heel dicht bij de boot (mama’s en hun ‘baby’). Ongeloofelijk, deze zoogdieren zijn ENORM en zoooo impressionant, ik kon mijn ogen echt niet geloven. Prachtig gewoon, en ze leken mij zo vreedzaam… Super ervaring!

Hierna terug de catamaran genomen naar de haven om de auto op te pikken en dan terug richting Brisbane. In Brisbane hebbben we dus maar 1 avond verbleven en dat vonden we wel jammer, want het leek ons een hele aangename stad (met veel winkels… 🙁 )

De volgende ochtend, maandag 25/09, vlucht richting Cairns in de voormiddag. Vanuit Cairns aerport hebben we dan moeten overstappen op een kleine Cesna, met maar 15 personen max aan boord en een ‘open cockpit’ (wel spannend, vluchtje van 60 min over de Great Barrier Reef), voor de vlucht naar Lizard Island. De grootte van dit vliegtuig zegt dus veel over de grootte van dit eiland. Nu zijn we dus in de ‘relax-fase’ van onze reis…. Vooral genieten en zeer lekker eten en hele goede wijntjes (Papa, weer eens een reden om naar Down Under te komen). We kunnen hier via het hotel ook gaan Marlin vissen, blijkbaar is Lizard Island DE geschikte plek, omdat er hier veel zwaardvissen geboren worden… maar ons enthousiasme was snel voorbij toen we de prijs zagen: 2450 AUD (dit komt neer op een slordige 1500EUR) wat ons net iets te veel lijkt voor een dagje vissen… De snorkel mogelijkheden zijn hier wel heel groot!! Het is hier gewoon een aquarium, met veel grote (voor Sarah minder leuke) visjes, maar ook met hele schattige en kleurrijke Nemo’s en zeeschilpadden.

Vele kusjes vanuit dit tropisch ‘bounty’ paradijs en nog eens een dikke dikke kus van ons beide voor de Soph,

Sarie en Piewie!!

3 Responses to “HAPPY BIRTHDAY SOPHKE!!!!”

 1. Joyce Says:

  Waaw, super gewoon.
  Mijn mond valt hier bijna iedere keer open van jullie verhalen te lezen.
  Wat gaat dat niet geven als we de foto’s zien.
  Nog veel pelzier en vooral … veel genieten!!
  Dikke kus en tot later.
  Ah ja, Sophie, via deze weg ne gelukkige verjaardag.
  Jeroen, Esther en Joyce

 2. Patrick Says:

  “tjonge,jonge,jonge! ’t is me wat” zou opa pig zeggen!

  Schitterend ook hoe jullie (maar toch vooral Sarah, denk ik?) al die prachtige momenten kunnen beschrijven. Jullie toekomst ligt in het schrijven van spannende verhalen met een eXotisch tintje. Zoals Joyce zegt: we wachten op de foto’s….thuis.

  Liefs van Stien en ikke

  PS: happy birthday Sophie!!!!!!

 3. annie Says:

  Amaai seg wat een reis en wat ne website !!! Sorry dat ik zo laat van me heb laten horen, maar telkens als ik eens tijd had, dacht ik; Ik ga eerst de website eens volledig doornemen en dan pas reactie sturen, maar aangezien jullie site zo uitgebreid is heb ik em na 3 keer bekijken pas helemaal doorgenomen had, ontvangen jullie nu pas voor het eerst mijn reactie. ( vorige keer wou ik ook al een reactie doorsturen, maar toen kon ik natuurlijk geen reactie sturen, want ik had nog geen paswoord ); Kort samengevat ik heb jullie site dus al 4 keer bezocht en ik vind em super fantastisch !!!
  Ik ben stik jaloers. Ik krijg zoveel kriebeltjes in mijn buik bij het lezen van al jullie avonturen. Ik wil daar zeker ooit ook eens naar toe, maar ik zie wel heel hard op tegen dat vliegen. Oh maar al die beestjes die jullie al gezien en aangeraakt hebben. Dat is een droom voor mij. Koala’s, kangeroe’s, walvissen, phyton ( waw ), …. Echt super! En dan niet te vergeten de spelletjes op de vlieger 🙂
  Wij vertrekken de woensdag naar Cyprus met Lise. Ze kan ondertussen al op haar buikje rollen, maakt veel geluidjes, slaapt van 24 tot 8u30, begint dingen vast te houden en ermee te spelen, ….We genieten er volop van.
  Geniet nog van jullie reis en tot binnen enkele weken !!!!
  Sophie ook ne gelukkige verjaardag van mij.
  Alé ik ga terug werken, want dieë patiënt zit nu al een half uur te wachten in de wachtzaal, maar ja jullie gaan voor hé.
  Dikke zoen van Lise, Jef en mij
  PS Ik heb ondertussen de videobeelden van jullie cameraman gezien online. ’t Was de moeite !!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.