Lizard island: eindeloos genieten…

Hallo lieve mensen,

Hier weer nieuws van Down Under. Zoals jullie al weten zijn wij onze laatste dagen van onze fantastische reis aan het doorbrengen op Lizard island. Een piepklein eilandje, verweg van de bewoonde wereld, geen gsm-verbinding…. Van ‘onthaasten’ gesproken! Het is hier echt ‘the place to be’ als je volop wil relaxen in alle vrede…. Het woord stress bestaat hier echt niet!! Je komt enkel op het eiland terecht met een klein cesna vliegtuigje of via een schip en er is maar 1 (luxe)resort, van massa-toerisme is hier dus absoluut geen sprake. Onze ‘sunset point villa’ is ook voorzien van alle luxe: schitterende reuze-douche, een zalige dons, van die relaxerende CD-tjes, een heerlijke hangmat op ons prachtig terras met uitzicht op Anchor Bay…. Elke avond, als wij aan het genieten zijn van ons dinner, komt het personeel zo’n rustgevend CD-tje opzetten in de kamer, samen met zo’n etherische olie met een theelichtje en laten ze 2 flesjes water achter met een ‘sleep-well’- boodschap….Fantastisch, echt waar!
De ‘pacific ocean’ is prachtig, echt zoals ‘in de boekskes’. Appelblauw-zeegroen, met schitterende koraalriffen. Een duiker beleeft hier zijn beste momenten… Maar er zijn veel alternatieven, en die hebben wij als niet-duikers dus zeker al benut: ‘ glasbodemboot’ (in mijn ogen ideaal, je ziet echt veel en blijft lekker droog 🙂 ), ‘kajak met een glasbodem’ (achteraf gezien, nog leuker dan de boot) en dan het snorkelen. Voor mij nog een beetje wennen, maar het is hiervoor de beste plek op aarde denk ik. Je moet helemaal niet ver zwemmem en je zit al prachtig koraal en vele Nemo-achtige visjes. De onderwaterwereld hier kan ik gewoon echt niet beschrijven, wat een kleuren… Waauw. De natuur heeft mij hier in Australie echt al een paar keer overdonderd!
Ook op culinair vlak worden we hier echt verwend. Het eten is hier FANTASTISCH en echt zeer verfijnd. Dit gecombineerd met de heerlijke cocktails gemaakt door een geweldige barman (je kan hem echt alles vragen,hij schut het uit zijn shaker) en de overheerlijke australische wijnen, zal zeker voor de nodige uitspattingen zorgen op ons ‘balanske’ in Zaventem……..Maar ja, we zijn maar 1 keer op honeymoon en wij hebben geleerd ons bordje mooi leeg te eten! (Mama, bestel voor mij al maar een nieuw abonnement bij Jupiter, 🙂 ) O ja, om jullie nog meer te doen watertanden: morgen, onze laatste avond hier, wordt er speciaal voor ons tweetjes een grote ‘seafoodplate’ gemaakt….We hebben hem als eens gepresenteerd gezien en ik moest bijna een bekertje onder Pieter zijn mond houden 🙂 ,… dat beloofd dus.

Jullie horen het dus, we zijn het ‘er hier goe van aan t pakke’, maar aan elk schoon liedje komt een einde en dat einde begint ook voor ons te naderen…Snif, snif.. Maar het was een fantastisch, onvergetelijke reis. We hebben heel veel mooie momenten beleefd, fantastische dingen ontdekt en leuke mensen ontmoet ( we hebben adressen uitgewisseld met mensen uit Nieuw-Caledonie, Melbourne, Milaan en jawel Friesland… Dus we hebben al nieuwe reisbestemmingen inzicht 🙂 ).

Morgen onze laatste volledige dag hier op het eiland. Zondag rond 15u ( in de voormiddag hebben we nog een massage en een gelaatsverzorging hier in het Spa-centrum in het resort, om er helemaal top uit te zien), nemen we het vliegtuigje terug naar Cairns waar we nog 1 nachtje verblijven. Maandagochtend begint dan de grote terugtocht ( Cairns-Singapore, Singapore-Londen, Londen-Brussel) en zijn we dan ook heel blij om jullie allemaal terug te zien!

Anneke, blij om jou ook eens te horen. Wees maar gerust, ik zal je wel kunnen overtuigen om de overtocht met het vliegtuig te doen. Australie is echt ZOOO de moeite!!

Heel veel kusjes van ons beide!

Piet en Saar

2 Responses to “Lizard island: eindeloos genieten…”

 1. VeeZzZ Says:

  Tof van alles online te kunnen volgen. Ik kijk ernaar uit om alle foto’s eens te zien en de verhalen er “live” bij te horen 🙂
  Vandaag heb ik jullie kaartje ook in de bus gevonden, thnx.

  Wel, jullie keren terug, en wij zijn ermee weg! Tot na de 23° dan!

  Ciao

  VeeZ

 2. Patrick Says:

  Spijtig dat je het paradijs moet verlaten, maar stel dat je er zou wonen, dan zou het geen paradijs meer zijn, hé :-). In ieder geval moeten jullie je reisroute zeer zorgvuldig bijhouden want die reis is een must geworden.

  Hier is alles ok, nog altijd goed weer (iets frisser). Stien is naar de tweede auditie van Carmen, Alain is even terug uit Damascus waar hij een assignment van een jaar heeft via Software AG, en ik ben vanaf vandaag weer op dieet tour. Herman blijft (gelukkig) zagen en mama pesten in bed (voor buitenstaanders: Herman is onze kat!).

  Veel liefs en tot woensdag?

  Kusjes

  pap

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.